σπιτικα καλλυντικα

Μυστικα ομορφιας απο την αρχαιοτητα

12:56 μ.μ.penny


Η ομορφιά της Βασίλισσας Κλεοπάτρας κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ανδρών και γυναικών για αιώνες. Είναι μία από τις πιο διάσημες φιγούρες της αρχαιότητας και η φήμη της παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα.Το ίδιο ισχύει και για την Αυτοκράτειρα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα. Ποια ήταν τα μυστικό τους;Γιατί κάποιες προσωπικότητες της αρχαιότητας έχουν γίνει θρύλοι;Σήμερα θα σας μάθουμε 8 μυστικά ομορφιάς από την αρχαιότητα που μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα εφαρμόσετε!


   

Το πρώτο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Το αυτοκρατορικό μπάνιο της Κλεοπάτρας

Ο μύθος λέει ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα. Εσείς μπορείτε να μετατρέψετε τον μύθο σε δική σας πραγματικότητα και να νιώσετε αυτοκράτειρα μέσα στο ίδιο σας το μπάνιο!

Θα χρειαστείτε:

2 χούφτες ροδοπέταλα

1/2 φλιτζάνι σόδα
1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι γάλα σε σκόνη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 βανίλια
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, σανδαλόξυλο ή γιασεμί
Εκτέλεση-Εφαρμογή:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και αδειάζετε σε ένα καθαρό στεγνό δοχείο. Ρίχνετε από πάνω τα ροδοπέταλα και κλείνετε καλά το καπάκι. Φυλάτε σε σκοτεινό ξηρό ντουλάπι. Ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπα σε μπανιέρα γεμάτη νερό.

Το δεύτερο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Το αντιβακτηριδιακό μείγμα για το πλύσιμο του προσώπου από την Κλεοπάτρα

Η Κλεοπάτρα καθώς και άλλες αιγύπτιες της εποχής χρησιμοποιούσαν αυτό το αντιβακτηριδιακό μείγμα και έπλεναν τα πρόσωπα τους.

Θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

Εκτέλεση-Εφαρμογή:
Ανακατέψτε το νερό με το ξύδι και ξεπλύνετε με αυτό το πρόσωπο σας. 

Το τρίτο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Η μάσκα προσώπου με μέλι και σταφύλι από την Κλεοπάτρα

Το τρίτο μυστικό ομορφιάς το μάθαμε από την Κλεοπάτρα και είναι μια μάσκα για το πρόσωπο με μέλι και σταφύλι. Το σταφύλι περιέχει πολύτιμα συστατικά για το δέρμα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Πολτοποιήστε ένα φλιτζάνι πράσινα σταφύλια και ανακατέψτε τα με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε αυτό το γλυκό κέρασμα στο δέρμα σας για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό!



Το τέταρτο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Το χαλαρωτικό μπάνιο με βότανα από την Μαρία Αντουανέτα

Λένε πως αυτό ήταν το μπάνιο που ανακούφιζε τα μέλη του σώματος της Μεγαλειότατης Αυτοκράτειρας της Γαλλίας και την αναζωογονούσε. 

Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαντζουράνας
2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα φύλλα δάφνης
1φλιτζάνι ψιλοκομμένο θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση-Εφαρμογή:
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να πάρουν βράση και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέστε το στο νερό της μπανιέρας και χαλαρώστε!

Το πέμπτο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Το μπάνιο με κόκκινο κρασί από την Queen Mary

Μπάνιο με κόκκινο κρασί έκανε η Queen Mary της Σκωτίας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή ομορφιάς, την επόμενη φορά που θα κάνετε μπάνιο προσθέστε στο νερό της μπανιέρας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και θα διαπιστώσετε πως το δέρμα σας θα γίνει λείο και απαλό σαν μετάξι.

Το έκτο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Η μάσκα με αυγό από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Αυτό το μυστικό ομορφιάς μάθαμε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έκανε μάσκα από ασπράδι αυγού για θεραπεία ακμής, μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής και επίσης για ένα πιο σφιχτό δέρμα. Σπάστε ένα αυγό, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ασπράδι σε όλο το πρόσωπό. Αφήστε τη μάσκα για περίπου δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό!


Το έβδομο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Το μπάνιο της Βασίλισσας Παπίας

Λένε πως η,Βασίλισσα Παπία, γυναίκα του Νέρωνα, γέμιζε το μαρμάρινο λουτρό της με αυτό το μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

20 φράουλες

1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού λάδι ελιάς
1 κ. γλυκού μέλι
Προαιρετικά: Μερικέ σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Παίρνετε το χυμό από τις φράουλες και χτυπάτε με το γάλα και το μέλι. Όταν γίνουν ένα, προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά.Προσθέστε αν θέλετε, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο, σανδαλόξυλο ή περγαμόντο ή πορτοκάλι.

Το όγδοο μυστικό ομορφιάς από την αρχαιότητα είναι:Το μπάνιο της Μεγάλης Αικατερίνης

Λένε πως η Αικατερίνη η Μεγάλη έπαιρνε το αυτοκρατορικό της,λουτρό χρησιμοποιώντας γάλα, μέλι και λουλούδια.Μετά το μπάνιο αυτό θα νιώσετε το σώμα σας χαλαρωμένο και την επιδερμίδα σας βελούδινη και απαλή.

Θα χρειαστείτε:

2 κ. σούπας καλό μέλι
2 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 μπανάνα ξεφλουδισμένη και καλά λιωμένη
1 κ. σούπας βούτυρο κακάο ή ένα βούτυρο από το ψυγείο
2 κ. σούπας αμυγδαλέλαιο
1 φλιτζάνι σουρωμένο τσάι που έβρασε με: 1 μοσχοκάρυδο, 3 γαρύφαλλα, 1 κανέλλα, 1 πρέζα γλυκάνισο 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο ή λεβάντα
2 ποτήρια αφρόλουτρο φυτικής βάσης

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Λιώνετε λίγο το βούτυρο σε κατσαρολάκι  χωρίς να κόψει και το αναμιγνύετε στο μπλέντερ με όλα τα υλικά μαζί. Αδειάζετε σε καθαρό δοχείο και βάζετε ετικέτα. Διατηρήστε το στο ψυγείο για 10 ημέρες. Ρίχνετε 2-3 κ. σούπας στο νερό της μπανιέρα και βουτάτε για να χαλαρώστε. Αν βιαζόσαστε το ρίχνετε απλά στο σφουγγάρι σας.
Όλα αυτά τα θαυμάσια μυστικά ομορφιάς από την αρχαιότητα μπορεί να σας ακούγονται πολύ μακρινά, οι γυναίκες όμως της αρχαιότητας διατηρούσαν την ομορφιά τους με αυτά τα φυσικά καλλυντικά από απλά  υλικά της κουζίνας.Γιατί να μην τα δοκιμάσουμε και εμείς; Η επιδερμίδα της γυναίκας δεν έχει αλλάξει από τότε,ούτε και τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα!
Πηγή:http://penbeautysecrets.blogspot.gr/2015/03/mystika-omorfias-apo-thn-arxaiothta.html

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

Flickr Images

Φόρμα επικοινωνίας